Conflict labo

A laboratory of conflicts 

A conflict concerning family and property will be taken into an artistic laboratory of conflicts. It will be examined from different perspectives:

5 teams from 5 different artistic disciplines (theatre, dance, circus, film, performance) are each 10 days exploring the same conflict via re-enactments, family constellations, role plays, embodiment, rituals, etc. .

Here I post several experiments.

Labo 1: Dance

With: Tina Breiova, Vittoria De Ferrari Sapetto, Miguel do Vale, Coral Ortega & Andrea Valfrè.

https://vimeo.com/253037650

Studies of types

 

Labo 2 Urtexts (theatre)

With Lola Bogaert, Femke Stallaert, Reindert Vermeire & Nele Vereecken.

https://vimeo.com/250681265

https://vimeo.com/250737059

Experiment of trance and hypnosis

 

Lab 4: Film

First draft

Volgende tekst woord in deze film in het FR gesproken:

GITTYS AFDALING NAAR DE VOORVADEREN

GITTY

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 28 28 28 28 28 28 28 28, 28, 28 de tranen komen, hoewel ik toch alleen maar tot 40 wilde tellen. Ernst, ik ken hem. Als kind loop ik tegen hem op, in plaats van mij in zijn armen te nemen, stoot hij me van zich af. Ik ben GITTY GITTY GITTY roep ik hem toe maar hij kijkt mij niet aan ik ben stil ik ga naast hem zitten en word zelf ook ernstig maar hij speelt niet met mij. Zal nooit met mij spelen. Ik wil weglopen maar Ernst zit rechtop 28 28 in mijn herinnering lopen de tranen ik weet nu waar ze vandaan komen.
Richard alleen levende grootoom met een canule op de plaats van zijn stembanden zit op slot ‘Dunken’ en wordt verteerd door gramschap omdat hij kinderloos is en het slot aan zijn broer moet laten terwijl hij dat niet wil en hij schiet jong en zogezegd per toeval met zijn geweer een kogel door zijn verhemelte. De broer erft het slot en sterft en nu is het de beurt aan mijn grootvader met 16 HOP WORDT MAN WORDT OVERNEMER de moeder de broers en zusters het slot en de ernst heb je mee overgenomen en die zul je doorgeven van generatie op generatie je krijgt kinderen en de oorlog haalt je weg en doorboort je hart maar je slaagt erin in een lazaret te geraken maar je troonopvolger de oudste Eckbert de engel wordt doodziek en je vrouw is innerlijk verscheurd omdat zij jou én hem moet verzorgen en geen van je broers en zusters bereid is haar te helpen ze zit bij jou en Eckbert sterft moederziel alleen en in dezelfde maand wordt mijn vader geboren te midden van de ernst het kereltje is blij en vol levenslust maar mama weent en draagt stom een gordelroos. Mijn vader wordt man en neemt het slot over. Mijn grootmoeder wordt grootmoeder maar ze wordt nooit meer gelukkig en als ik leer lopen sterft ze. Als men me foto’s van haar toont zeg ik dat ze er zo ernstig uitziet ik zeg niemand dat ik daar angst voor heb je gelijkt als twee druppels water op haar zegt iedereen en ik loop rond ik ben GITTY GITTY en papa lacht en maakt grappen en iedereen ziet hem graag maar vaak is hij zeer ernstig ik heb angst voor hem als hij niet spreekt als zijn humeur zo slecht is in Dunken, ik maak tuimelingen omdat ik niet kan slapen uit pure vreugde over de dag die komt en ik word volwassen en heb een eerste vriend die lijkt op mijn grootvader stil is hij hij zit rechtop en ik ga naast hem zitten en hij vertelt mij over zijn oudste zuster die nooit ter wereld kwam en is vaak met zijn gedachten elders ik ben onrustig ik wil leven ik loop naar het circus ik verzamel de acrobaten jajajajajaja het slot is te krijgen maar niet voor een circus mijn broer Henk de machine-ingenieur die past binnen het plaatje die zal het bedrijf leiden jajaja wij zijn aan het repeteren maar ik heb geen plezier in de repetities het is opnieuw Ernst het is de ellendige Ernst die daar zit en die geen toegangsticket heeft betaald uitgerekend nu neemt mijn broer Dunken over de angst nestelt zich en groeit reusachtig in hem en in het hele gebouw 28, 28, 28 mijn vriend is ernstig en ik verdraag het niet meer we willen samen een circus beginnen maar het circus komt maar niet van de grond wat moet ik doen 28, 28 – 28 – ik reken uit – 28 was ik toen mijn vader het familieslot overgaf aan mijn broer, vader van twee kinderen.